Wednesday, March 30, 2016

Projek seterusnya..

Bunga-bunga Dinah Crochet. Cantik untuk hiasan bootie dan topi baby.
WIP. Kita tunggu apa kejadiannya :) Belum siap sudah terbayang di kepala, mesti cantik bila sudah siap. Warna dan design atas permintaan customer. Tq ye sabar menunggu..
Restock benang dulu. Benang ini akan diguna untuk kait barangan baby saja. Bag dan lain-lain saya akan guna benang local, tapi kalau ada permintaan untuk benang ni apa salahnya kan :)
Best ya kalau hari-hari ada orang sponser benang, Tqvm Yo..nanti singga sana beli lagi ye, jangan malu-malu, teruskan. Kali ini mommy mahu Kartopu Baby Luks Minnos, lain-lain kaler.. adoi tamak!

Nako Baby Angel, anak beli di kedai Da'knit haritu. Tak sure lagi mau bikin apa dengan ni, sudahlah mix color, 5 ketul besar-besar pula tu. Emm..set baby blanket, topi dan bootie ? :) Terbayang-bayang..


Happy hooking
xoxo Dinah

Thursday, March 24, 2016

Ferdinand the frog

Aku ketagih amigurumi 😍. So far ami paling besar saya kait. Dah lama siap sebenarnya tapi baru nak upload.
Pattern dari buku Crochet Cuties. Ada banyak design comel-comel didalamnya, dan paling penting buku ini sangat sesuai bagi saya yang masih baru dalam amiurumi.



Thank you for viewing..
Happy hooking
xoxo Dinah

Friday, March 18, 2016

Little bunny and duck

Easter is just around the corner :)
Free crochet duck pattern, click here 'lil chickie duck' tqvm..

Happy crocheting
xoxo Dinah

Tuesday, March 15, 2016

Saturday, March 12, 2016

Krusye tanak puok

Crochet baby owl keychain, tempahan dari Pahang..tqvm
 

Berminat menempah, whatsapp saya ye..RM4/pc..tq
 
Yang ini mak puok la, testing buat tapi tidak secantik yang ori kikiki..


Happy crocheting,
Tinunturu d'Dinah

Wednesday, March 9, 2016

Minnie hat dan keychain

Minnie hat bernama. Sudah upload di Facebook, yang nie untuk tatapan pengunjung blog, terima kasih kerana tetap setia walaupun lama tidak diupdate.
Bahagian dalam topi.
Keychain Mickey dan Minnie.


Happy crocheting,
xoxo Dinah

Tuesday, March 8, 2016

Monday, March 7, 2016

Baby beanie

Design dan warna sama dengan contoh yang diberi. Tqvm..
Happy crochet month kepada semua rakan-rakan seangkatan. Heeee
 

Happy crocheting,
xoxo dinah

Friday, March 4, 2016

Sling bag

Sling bag order dari Sarawak. Tqvm..



Happy crocheting,
xoxo dinah

Thursday, March 3, 2016

Cara kait lubang butang

Kali ini nak tunjuk cara membuat lubang butang pada crochet.

Step 1:

Chain 3 (jumlah chain terpulang pada size butang).
Step 2:

Skip 3 sts, sc seterusnya.
Step 3:

Then mengait seperti biasa :)
*Dinah Crochet tidak memberi private tutorial via whatsapp atau via apapun ye..all free hanya di Crochet Art & Craft blog. Tq.. :)

Sharing is caring..


Happy crocheting
xoxo dinah

Tuesday, March 1, 2016

Lovely beanie

Order pertama tahun lepas, untuk baby 02-05 bulan. Tidak sempat share gambar, ada repeat order baru tercari-cari. Nasib baik masih tersimpan dalam album.
Order kedua, 06-1 tahun. Masih warna dan design yang sama kecuali sizenya.


Happy crocheting,
xoxo Dinah
© Crochet Art and Craft 2011-2016